Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Κύπελλο Ερασιτεχνών : Μεγάλη νίκη-πρόκριση απέναντι στην Θύελλα Αιγίου (photos)


Ζαβλάνι/Αίας-Θύελλα Αιγίου 2-1 (49’ πεν. Γκλαβάς, 75’ Κωστόπουλος / 18’ πεν. Διαμαντόπουλος)
Διαιτητής : Παναγιώτης Τσιρογιάννης

Μεγάλη νίκη-πρόκριση και μάλιστα με ανατροπή, πέτυχε το Ζαβλάνι/Αίας επί της Θύελλας Αιγίου, βγάζοντας «αγωνιστική αντίδραση»  μετά το ατυχές βαρύ αποτέλεσμα απέναντι στον Δαβουρλή για το πρωτάθλημα.

Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με πολλές ελλείψεις λόγω της ώρας, αλλά κατάφεραν να προσφέρουν όμορφο θέαμα και συγκινήσεις σε όσους βρέθηκαν στο γήπεδο της Αγυιάς.

Στο 10’ λεπτό έγινε η πρώτη καλή φάση από πλευράς των γηπεδούχων, με το σουτ του Κωστόπουλου μέσα από την περιοχή να περνάει ελάχιστα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι της Αιγιώτικης ομάδας.

Η απάντηση για την Θύελλα ήρθε στο 15’ με τον Διαμαντόπουλο να σουτάρει ελάχιστα άουτ, ενώ στο 18’ λεπτό έγινε μια φάση που σήκωσε «θύελλα διαμαρτυριών» για τους γηπεδούχους, με τον διαιτητή Π. Τσιρογιάννη να υποδεικνύει πέναλτι σε βάρος του Γκλαβά.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Διαμαντόπουλος ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1.

Η συνέχεια και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου άνηκε στους Αιγιώτες, οι οποίοι είχαν ακόμα 2-3 καλές στιγμές να σκοράρουν, με σπουδαιότερη την κεφαλιά του Διαμαντόπουλου που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κατσαμπέκη.

Στο β’ μέρος το σκηνικό άλλαξε, με τους γηπεδούχους να δείχνουν καλύτεροι και να καταφέρνουν στο 49’ λεπτό να κερδίσουν πέναλτι σε ανατροπή του Λάππα, το οποίο μετουσίωσε σε γκόλ ο Μάριος Γκλαβάς για το 1-1.

Μάλιστα στο 75’ λεπτό ο Κωστόπουλος σε αντεπίθεση κατάφερε με ωραίο γωνιακό σουτ να κάνει το 2-1 και να φέρει «τούμπα» το παιχνίδι, βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ.

Το τελευταίο τέταρτο ανήκει στην Θύελλα Αιγίου, η οποία πίεσε για την ισοφάριση, αλλά ο νεαρός πορτιέρο του Ζαβλανίου/Αίαντα Βαγγέλης Κατσαμπέκης κράτησε σε 2-3 φορές την εστία του.

Αρχικά στο 80’ λεπτό έδιωξε σωτήρια το καλό σουτ του Μητρόπουλου, ενώ στο 83’ λεπτό έκανε το ίδιο με την κεφαλιά του Μαραγκού.

Στο 87’ λεπτό είχε νέα καλή απόκρουση στο εξαιρετικό φάουλ στο «γάμα» του Διαμαντόπουλου, με την τελευταία καλή στιγμή να ανήκει στο Ζαβλάνι/Αίας, όταν σε αντεπίθεση ο Λάππα έστρωσε στον Καλογερόπουλο, το σουτ του οποίου «έγλυψε» το δεξί κάθετο δοκάρι του Ψυχράμη.

Τελικό σκορ το 2-1 και μια μεγάλη χωρίς αμφιβολία πρόκριση για τους γηπεδούχους, η οποία τους τονώνει το ηθικό εν όψει της συνέχειας του πρωταθλήματος και μετά το αποτέλεσμα της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Δαβουρλή.

ΖΑΒΛΑΝΙ/ΑΙΑΣ: Κατσαμπέκης, Φουρκιώτης (54’ Ντούλιας), Καφεντζής (66’ Κούντας), Γ. Δημητρόπουλος, Γκλαβάς, Σουβαλιώτης, Δ. Δημητρόπουλος, Καραβάτσος (46’ Λάππας), Καλογερόπουλος, Χαλικιόπουλος, Κωστόπουλος.

ΘΥΕΛΛΑ ΑΙΓΙΟΥ: Ψυχράμης, Μανέτας, Σπηλιωτόπουλος (76’ Παπαδόπουλος), Γ. Παξιμάδης, Λιάτος, Α. Παξιμάδης, Μ. Μητρόπουλος, Μαραγκός, Π. Μητρόπουλος, Μάλλιος (65’ Κεφαλονίτης), Διαμαντόπουλος.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου