Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

10η Αγωνιστική : Φοίνικας/Ζήριας-Ζαβλάνι/Αίας 2-2 : Ακόμα ένας "υπερπολύτιμος" βαθμός

Φοίνικας Ζήριας-Ζαβλάνι/Αίας 2-2 (1΄ Μαρής, 10΄ Τσέντζος / 8΄ Καλογερόπουλος, 50΄ Κουτούλας)
Διαιτητής : Γιάννης Καλύβας 

Σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι από άποψη θεάματος και ευκαιριών, το Ζαβλάνι/Αίας απέσπασε υπερπολύτιμη  ισοπαλία με 2-2 από τον Φοίνικα Ζήριας, παραμένοντας για ακόμη μια αγωνιστική σε καλή αγωνιστική κατάσταση και μαζεύοντας ακόμα έναν σημαντικό βαθμό.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, αφού μόλις στο 1ο λεπτό ο Μαρής προσπάθησε να βρει με κάθετη τον Τσέντζο, ο Αγοράκης «διάβασε» την φάση και κατάφερε να βγει εκτός περιοχής και να κοντράρει την μπάλα από τον έμπειρο επιθετικό, αλά αυτή με την κόντρα έφτασε και πάλι στον Μαρή που βρισκόταν σχεδόν στην σέντρα του γηπέδου, ο οποίος με καταπληκτικό απευθείας ψηλοκρεμαστό σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και κατόπιν στα δίχτυα του Ζαβλανίου/Αίαντα για το 1-0.

Μάλιστα στο 5’ λεπτό οι γηπεδούχοι λίγο έλλειψε να διπλασιάσουν τα τέρματα τους, αλλά την κεφαλιά του Τσέντζου εξουδετέρωσε εύκολα ο Αγοράκης.

Στο 8’ λεπτό της αναμέτρησης είχαμε την ισοφάριση για τους φιλοξενούμενους, όταν ο Νικολόπουλος έκανε καταπληκτική κούρσα από τα αριστερά και σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Καλογερόπουλο για το 1-1.

Μια ολιγωρία της άμυνας των φιλοξενουμένων, ήταν η αιτία οι γηπεδούχοι να ξαναπάρουν δύο λεπτά μετά προβάδισμα στο σκορ, όταν ο Τσέντζος την εκμεταλλεύτηκε και πλάσαρε τον Αγοράκη για το 2-1.

Η απάντηση των «κυανέρυθρων» του Γιάννη Δρακοπαναγιωτάκη ήρθε στο 25’ με το καλό σουτ του Χαλκιόπουλου που εξουδετέρωσε ο Βαρελάς, ενώ στο 35’ λεπτό είχαμε άλλη μια καλή στιγμή για το Ζαβλάνι/Αίας στο σουτ του Καλογερόπουλου που μπλόκαρε εύκολα ο πορτιέρο των γηπεδούχων.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 50’ λεπτό, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα με σουτ «κεραυνό» του Νίκου Κουτούλα, με το παιχνίδι να πηγαίνει στο 2-2 και να ξεκινάει και πάλι από την αρχή.

Στο 65’ λεπτό ο Φοίνικας/Ζήριας έχασε τεράστια ευκαιρία σε τετ α τετ του Μαρή που απέκρουσε σωτήρια ο Αγοράκης, με το Ζαβλάνι/Αίας να απαντάει στο 78’ λεπτό με την κεφαλιά του Γκλαβά μετά την ωραία σέντρα από τα δεξιά του Νικολόπουλου, η οποία πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 83’ λεπτό είχαμε την φάση που θα μπορούσε να κρίνει την αναμέτρηση, αφού ο Μαρής βρέθηκε εντελώς μόνος του απέναντι από τον Αγοράκη, με τον πορτιέρο του Ζαβλανίου/Αίαντα να πραγματοποιεί καταπληκτική απόκρουση στον «κεραυνό» του επιθετικού των γηπεδούχων και να κρατάει το 2-2.

Στο 87’ λεπτό το καλό φάουλ του Μαρή έφυγε ελάχιστα άουτ, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν την μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις να φύγουν με το «τρίποντο» από τα Ζήρια, όταν ο Καλογερόπουλος βρήκε στα αριστερά τον Γκλαβά, του οποίου το σουτ πέρασε ελάχιστα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Βαρελά.

Τελικό αποτέλεσμα το 2-2, το οποίο βάσει των ευκαιριών και από τις δύο ομάδες, μπορεί να χαρακτηρισθεί δίκαιο.

Α.Ε. ΦΟΙΝΙΚΑΣ/ΖΗΡΙΑ (Φ. Φοής): Βαρελάς, Γεωργακόπουλος, Χαραλάμπους, Ασημακόπουλος, Ρουμελιώτης, Μαυρομμάτης, Τέρπος, Ψυχογιάννης (80΄ Λαλιώτης), Τσέντζος (46΄ Κανάγιας), Μαρής, Παπαδημητρακόπουλος 

ΖΑΒΛΑΝΙ/ΑΙΑΣ (Γ. Δρακοπαναγιωτάκης): Αγοράκης, Σουβαλιώτης (46΄ Καφεντζής), Γκλαβάς, Γ. Δημητρόπουλος, Χαλκιόπουλος, Δ. Δημητρόπουλος, Καλογερόπουλος, Αναγνώστης, Χριστόπουλος (67΄ Ντούλιας), Κουτούλας (89΄ Φουρκιώτης), Νικολόπουλος (80΄ Μεταξάς)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου