Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

17η Αγωνιστική : Ζαβλάνι/Αίας-Ίκαρος Πετρωτού 3-1 : Κατάθεση "ψυχής"....και συνεχίζει


Ζαβλάνι/Αίας-Ίκαρος Πετρωτού 3-1 (21’ Γκλαβάς, 27’ Αναγνώστης, 56’ Κατσαϊτης / 35’ πεν. Μακρυπόδης)
Αποβολή : 34’ Χριστόπουλος
Διαιτητής : Στέφανος Μαχαίρας-Μουστάκας

Σε ένα παιχνίδι που το Ζαβλάνι/Αίας κατέθεσε «ψυχή» για περισσότερα από 50 λεπτά, αφού αναγκάστηκε να αγωνιστεί με ποδοσφαιριστή λιγότερο, βγήκε τελικά νικητής με 3-1 απέναντι στον Ίκαρο Πετρωτού.

Το τελικό σκορ αδικεί τους «κυανέρυθρους», αφού έχασαν πολλές κλασικές ευκαιρίες και έπεσαν πάνω σε έναν καταπληκτικό Γιάννη Λιούρδη, ο οποίος στο α’ μέρος πραγματοποίησε πολλές σωτήριες επεμβάσεις.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή για τους γηπεδούχους έγινε στο 7’ λεπτό, με τον Γκλαβά μετά από κάθετη πάσα να βρίκσεται μόνος του απέναντι από τον Λιούρδη, με τον πολύπειρο τερματοφύλακα να δείχνει την μεγάλη του κλάση και να τον σταματά.

Στο 12’ και πάλι ο Λιούρδης μπλόκαρε το επικίνδυνο σουτ του Κατσαϊτη, ενώ στο 15’ απέκρουσε εντυπωσιακά με τα ακροδάχτυλα το δυνατό σουτ του Κωστόπουλου.

Ένα λεπτό μετά ο Λιούρδης μπλόκαρε σταθερά το καλό σουτ του Χατίγια, ενώ στο 18’ λεπτό ο πορτιέρο του Ίκαρου πραγματοποίησε ακόμα μια σπουδαία απόκρουση, όταν στο σουτ του Αναγνώστη η μπάλα άλλαξε τροχιά, ωστόσο δεν ξεγέλασε τον υψηλόσωμο τερματοφύλακα, ο οποίος την μπλόκαρε σταθερά.

Τελικά στο 21’ λεπτό λύθηκε ο «γόρδιος δεσμός» για το Ζαβλάνι/Αίας και μετά από εξαιρετική ενέργεια του Μάριου Γκλαβά, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 25’ με το καλό σουτ του Ταγάρα να βρίσκει το αριστερό κάθετο δοκάρι του Αγοράκη, ενώ δύο λεπτά μετά το Ζαβλάνι/Αίας διπλασίασε τα τέρματα του με όμορφη ενέργεια και πλασέ του Δημήτρη Αναγνώστη.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι οι γηπεδούχοι θα «καθάριζαν» εύκολα το παιχνίδι, ήρθε μια φάση που θα μπορούσε να αλλάξει τις ισορροπίες του αγώνα.

Σε γέμισμα μέσα στην μεγάλη περιοχή του Ζαβλανίου/Αίας και στην προσπάθεια του Αγοράκη να μπλοκάρει την μπάλα στο ύψος της περιοχής, ο πορτιέρο των γηπεδούχων φαίνεται να σπρώχνεται, ο ρέφερι αφήνει το παιχνίδι να συνεχιστεί με την μπάλα να φτάνει σε επιθετικό του Ίκαρου, ο οποίος επιχείρησε σουτ προς την εστία, με τον Χριστόπουλο να διώχνει με τα χέρια και να καταλογίζεται πέναλτι και αποβολή του ακραίου μπάκ του Ζαβλανίου/Αίας.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μακρυπόδης, ο οποίος μείωσε σε 2-1 και ξαναέβαλε στο παιχνίδι τον Ίκαρο, ο οποίος αγωνιζόταν και με παραπάνω ποδοσφαιριστή.

Οι γηπεδούχοι όμως είχαν μια αρκετά καλή αγωνιστική εικόνα, η οποία δεν άλλαξε παρά την αποβολή και συνέχισαν να δημιουργούν φάσεις στην εστία του Λιούρδη.

Στο β’ μέρος η εικόνα δεν άλλαξε, με το Ζαβλάνι/Αίας να είναι καλύτερο και να χάνει αρκετές σημαντικές ευκαιρίες.

Στο 50’ ο Κωστόπουλος αστόχησε από πλεονεκτική θέση να σκοράρει, αλλά στο 56’ ο Κατσαϊτης έφυγε όμορφα πίσω από την πλάτη της άμυνας και νίκησε τον Γ. Λιούρδη για να κάνει το 3-1.

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με το επικίνδυνο σουτ του Κλίτσα που έδιωξε με τα πόδια ο Αγοράκης, ενώ στην συνέχεια είχαμε ακόμα δύο ακόμα μεγάλες ευκαιρίες για το Ζαβλάνι/Αίας με τον Χατίγια, αρχικά στην όμορφη σέντρα του Κωστόπουλου που δεν μπόρεσε σε κενή εστία να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και μετέπειτα στο ωραίο γυριστό σουτ που πέρασε άουτ.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι πέρα για πέρα δίκαιο, με το Ζαβλάνι/Αίας να δείχνει πολύ καλή αγωνιστική εικόνα στα τελευταία παιχνίδια και ότι μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις την είσοδο του στην προνομιούχο τετράδα του πρωταθλήματος.

ΖΑΒΛΑΝΙ/ΑΙΑΣ : Αγοράκης, Ντούλιας, Χριστόπουλος, Χαλκιόπουλος, Ασημακόπουλος, Χατίγια, Γκλαβάς, Κούντας, Αναγνώστης, Π. Κωστόπουλος (81’ Γράψας), Κατσαϊτης (85’ Φλωράτος)

ΙΚΑΡΟΣ ΠΕΤΡΩΤΟΥ : Λιούρδης, Πανούσης, Μητρόπουλος (58’ Πετρογιάννης), Κλήσης, Δημόπουλος, Μακρυπόδης (79’ Δίδαχος), Οικονόμου (60’ Τζανετόπουλος), Διαμαντόπουλος, Ηλιόπουλος, Κλίτσας, Ταγάρας (83’ Καμπέρος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου